Van négy egyszerű tippünk, melyeket olyan emberekkel való beszélgetéskor használunk, akik alábecsülik a pollenszűrő fontosságát. Az alábbiakban azt ismertetjük, hogyan válaszolunk a szkeptikusok legfőbb érveire, és miként győzzük meg őket a pollenszűrő rendszeres cseréjének szükségességéről.

FILTRON pollenszűrő

Emlékeztetjük az embereket a szükségességére és tájékoztatjuk, ha annak szerepét lekicsinylő megjegyzéseket hallunk! „Az első autómban sem volt pollenszűrő, mégis itt vagyok" - néha ez a lekicsinylő megjegyzés hallható a pollenszűrő cseréjére vonatkozó javaslatra adott válaszként. Ilyen esetekben megéri tájékoztatást adni arról, hogy a veszélyeknek történő kitettség az évek folyamán jelentősen megváltozott. A rendszeres időközönként nem cserélt szűrő tagadhatatlanul negatív hatással van egészségünkre. A szellőző vagy légkondicionáló rendszeren keresztül az utastérbe jutó szennyezett levegő számos egyéb tünet mellett légzési nehézséget, fáradságot, szénanáthát, könnyezést, asztmát vagy krónikus tüdőbetegséget okozhat A pollenszűrő rendszertelen cseréje által okozott tünetek nemcsak a sofőr és az utasok kényelmére és biztonságára, de az egészségükre is hatással van!

Komoly kockázatot jelent a légszennyezés? A kérdésre válaszolva hasznos lehet idézni az Európai Kömyezetvédelmi Ügynökség hivatalos adatait, melyek szerint egyedül Európában 460 000 ember hal meg évente idő előtt a légszennyezésnek köszönhetően. A túlságosan szennyezett levegő problémája az európai városi területek lakóinak 80%-át érinti. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy az utak melletti, kipufogógázokkal szennyezett levegő, amely a szellőző- vagy légkondicionáló rendszeren keresztül a járműbe jut, sokkal szennyezettebb, mint az úttól távol eső területek levegője.

Az elhasználódott pollenszűrő látványa gondolkodásra késztet. Az elhasználódott pollenszűrőn látható szennyeződés szintén asztmát vagy krónikus tüdőbetegséget okozhat. Az ilyen pollenszűrők megtekintése segíthet a tények megismerésében és befolyásolhatja a vásárlással kapcsolatos döntést. Rá kell mutatni arra, hogy a kabinszűrő által visszatartott szennyező részecskék átmérője akár 7-szer kisebb is lehet az emberi haj átmérőjénél. így egy elhasználódott szűrő olyan részecskék millióit szűrte ki, amelyek potenciálisan az utasok légző-rendszerébe kerülhettek volna. Ezért fontos emlékeztetni mindenkit arra, hogy azt rendszeres időközönként cserélni kell.

Az aktívszenes szűrők előnyei

Ha az ügyfél bizonytalan abban, hogy hagyományos vagy aktívszenes szűrőt válasszon, javasoljuk, hogy az utóbbit válassza. A szűrő nem szövött anyagának rétegei között elhelyezkedő aktív szén elnyeli a szagokat és a káros gázokat, például a nitrogén-oxidokat.

Hatékonyan érvelünk a FILTRON pollenszűrőkben alkalmazott PROTECT+ technológia mellett. Valamennyi FILTRON pollenszűrő használja a PROTECT+ technológiát, amely kiszűri az allergén anyagokat és megakadályozza, hogy baktériumok és penész telepedjen meg a szűrőn. A megoldás hatékonyságát a brémai MPA intézetben végzett laboratóriumi tesztek igazolták. A technológia alapjául egy csak mikroszkóp alatt látható mikro-részecskés bevonat szolgál, amely magához vonzza a mikro-organizmusokat, majd elpusztítja azok sejtjeit. Ez csökkenti az allergén anyagok mennyiségét és megakadályozza, hogy baktériumok és penész telepedjen meg a szűrőn, ezzel csökkentve az allergiás reakciók kialakulásának kockázatát és növelve az autóval történő utazás kényelmét. Egy érdekes tény az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az allergiás reakció a világon előforduló harmadik leggyakoribb krónikus betegség. Becslések szerint Európa lakosságának mintegy 25%-a szenved allergiás tünetektől. A PROTECT+ szűrőt választva megvédheti magát és utasait az akut allergiás reakcióktól.

Forrás: ketmolnarauto.hu, 2021-02-16 15:38