Kipufogó tuning - Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

Régi gépkocsi megvásárlása előtt sajnálatos módon nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota

Autóalkatrész: Használt gépkocsi vásárlása előtt sajnos nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota. Sajnos sok alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető szétszerelés nélkül. A gyenge minőségű részecskeszűrőt korrigálni vagy kiégetni kell. Előbbi irdatlanul borsos költségű, amíg utóbbi pénztárcabarát eljárás.

A részecskeszűrő problémája nagyobbrészt 160 ezer km körül mutatkozik meg. Ez leginkább a személygépkocsi igénybevételétől függő. Akik kifejezetten rövid utakon használják, gyorsabban találkoznak a fennakadással. Tippek a Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon. A részecskeszűrő regenerálja önmagát. Ám ehhez nagyobb fordulatszámon kell vezetni több ideig. A regenerálódás folyamata elkezdődik, a részecskeszűrőben lévő szennyeződés elég.

Egy nagyszerű részecskeszűrő a káros részecskék 90 százalékát képes csapdába fogni. Tengernyien nincsenek tudatában tudják, hogy a dízel gépkocsik részecskeszűrővel szereltek. A részecskeszűrő (hátsó híd) szerepe az, hogy meggátolja az egészség- és környezetroncsoló részecskék szabad távozását.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-01-19 20:40