Különleges online rádió

Nem mindennapi online rádió célja elsősorban az, hogy a fogyatékos embereket közelebb hozzák a nép többi rétegéhez

Alapvető célja a szeretett online rádiónak, hogy teret adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik máskülönben nem tudják megmutatni képességeiket. Aki ennek az online rádiónak az adásait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem lát. Ettől függetlenül a kifejező készsége abszolút ugyanolyan, mint egészséges munkatársainak. Az online rádió személyzetének lényeges, hogy a nép többi rétege alaposabban megismerje fogyatékos embertársait.

Felettébb csodálatos, hogy az online rádióban húsz munkatárs dolgozik önkéntesként. Az online rádió munkatársainak többsége látás- és mozgás sérült, akik karöltve készítenek műsorokat egészséges kollégákkal.

Sajnálatosan Magyarországon még mindig sok ember távolságot tart. Kerüli a fogyatékkal élő embereket és nemigen tudja elképzelni, miként tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban. A Lépés Rádió online rádió honlapon található több tudásbázis. Napjainkban már számtalan helyen található érzékenyítő rendezvény. Amelyet abból a célból hoznak létre egyesületek, hogy az egészséges társadalom kellően megismerhesse a sérült emberek életét. Ebben társ a kivételes online rádió.

Forrás: lepesradio.hu, 2018-10-19 11:40