Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

A részecskeszűrő cseréje nagyon magas kiadás. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

Részecskeszűrő - A részecskeszűrő problémája döntően 160 ezer kilométer körül bukkan elő. Részecskeszűrő infók a reszecske-szuro.hu weboldalon. Ez nagyrészt a gépjármű igénybevételétől függ. Akik kiváltképpen rövid utakon használják, hamarabb szembesülnek a fennakadással. A részecskeszűrő regenerálja magát. Ámde ehhez intenzívebb fordulatszámon kell vezetni hosszabb ideig. A regenerálódás menete elindul, a részecskeszűrőben lévő korom kiég.

Egy remek részecskeszűrő a korom 90 %-át képes magába ejteni. A részecskeszűrő feladata az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló anyagok szabadon távozását. Sokan nincsenek tisztában azzal tudják, hogy a dízel gépjárművek részecskeszűrővel rendelkeznek.

A működésképtelen részecskeszűrőt javítani vagy kitisztíttatni kell. Előbbi rettentően borsos kiadás, amíg utóbbi kedvezményes árú eljárás. Használt kocsi vásárlása előtt sajnos nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota. Sajnos megannyi esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szerelés nélkül. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon található még több tudásbázis.

Címkék: Részecskeszűrő

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-08-03 13:45