Benzinár változás

A gázolaj- és benzinár fontos szerepet játszik az autótulajdonosok életében, sokan - feltehetően nem sportból - kivárásra játszva tankolnak.

Ebből kifolyólag a pénztárcára menő ismerni, hogy hogyan módosul, módosult, mennyi a mai napon az üzemanyagár és lesz-e drágítás? Weboldalunkon információ található az aktuális, országosan átlagos literre vonatkozó üzemanyagárakról: benzinár és dízel ár. Megfigyelhető a dízel-, továbbá benzinár alakulása a közelmúltban, és az eddigi évek során Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) jóvoltából - leginkább szerdán és pénteken - kommunikált adatokat felhasználva. A korábbi évek ármozgásairól grafika nyújt mindent elmondó képet.

A magyar benzin- és gázolajárak változását többek között két tényező határozza meg: a kőolaj nemzetközi piaci árának változása és a HUF-USD árfolyamának viszonya. E két összetevő grafikonon történő megjelenítése biztosítja a közeljövőben megvalósuló árváltozás irányának megjóslását.

Az üzemanyag töltőállomásokról szóló adatgyűjtés által kideríthető hogy legutóbb a többi autóshoz - valamint a "hivatalos" hazai középértékhez - viszonyítva mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat vásárolni.

Egyre inkább drágább, ennek ellenére egyre többet fogyasztunk? Annak ellenére, hogy mind inkább emelkedik az üzemanyagár, mind több autó jár az útjainkon és mind több üzemanyag fogy a töltőállomásokon.
Az üzemanyagfogyasztás negyedéves változásáról a MÁSZ közleményei alapján készült diagram mond sokatmondó képet.

Amennyiben lenne gondolatod az üzemanyagárakról, a hozzájuk kapcsolódó közterhekről, törvényi szabályozásról, akkor egy nyílt fórumot használva könnyedén megoszthatod másokkal, vagy válaszolhatsz a meglévő írásokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2017-07-30 07:32