Milyen jótékony hatása van egészséges életünkre nézve a mindennapos zöld tea fogyasztása?

Kiemelkedő antioxidáns tartalma következtében a zöld tea vásárlása mindenképp érdemes annak, akinek elengedhetetlen egészsége megőrzése. A zöld teában lévő antioxidánsok megkötik a szabad gyököket. Megóvja egészségünket a szabad gyökök szerfelett káros hatásaitól

Zöld tea - A fölös túlsúly leadásában is fontos funkciója van a zöld teának. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a zöld teában található hatóanyagok pozitívan befolyásolják a vér koleszterin szintjét. Az elhízás legyőzésében elengedhetetlen funkciója van a zöld tea anyagcserére gyakorolt fontos hatása. Mindennapos edzéssel társítva a zöld tea fogyasztó hatása még kiemelkedőbb testsúly csökkenést vált ki. Zöld tea cikkek a tea.hu weboldalon. Felpörgeti az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be elengedhetetlen feladatot.

A zöld teában és a kávéban azonképpen meglelhető a koffein. Sok embernek nélkülözhetetlen a reggeli kelésben. Ugyanakkor munka közben is szükség van az üdítő hatású koffeinre. Azonban nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe az értékes koffeint. Általánosan elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein hasznosítása csersavakhoz kapcsolódik, így máshogyan szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Az üdítő hatás ez okból később és visszafogottabban jelentkezik. Ami nagyon fontos: tovább tart.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-21 20:36