EuroJackpot nyerőszámok és nyeremények

Kontinensünk egyik populáris közös lottója, az EuroJackpot, amely egy országokon átívelő, euró alapú lottójáték, ahol a telitalálatra fizetett nagyon nagy pénzösszeg mellett tizenegy további nyeremény-kategória is kínálkozik.

Az EuroJackpot nyereményjáték a kilencvenes évek közepén indított EuroMillions lottó modelljén alapul. A lottószervezők felismerték, hogy ha összevonva kezelik több különböző ország szelvényeit és szerencsevadászait, akkor sűrűbben kerülhet sor tényleg nagy nyeremények kiosztására.

Ennek okán az EuroJackpot lottót kimondottan olyan szándékkal alakították ki, hogy más lottóknál többet, sűrűbben és jobb esélyekkel adjon pénzt a szerencsevadászoknak. Abban az esetben ha bárki helyesen tippeli meg az 5 főszámot és a 2 Euro-számot, akár kilencven millió euró, de legalább tíz millió euro összeg üti a markát.

És nem is szükséges mindjárt a jackpotot elvinni: az EuroJackpot segítségével több módon is milliomos lehet bárki. Az EuroJackpot nem kőbe vésett nyereményszintekkel működik, hanem az összes eladott szelvény beállított százalékában állapítja meg a kifizetések nagyságrendjét, ami nagyobb átlagos nyereményeket jelent a lottó játokosoknak, különösen olyankor, ha régóta nem volt telitalálat: a főnyeremény 90 millió euróig növekedhet, ha addig sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyeremény kategóriákban sorsolják ki.

Weboldalunkon fellelhetők az EuroJackpot esetében az aktuális nyertes számok, nyeremények és statisztikák az ismert heti számsorsolást követően: pénteken..

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2015-06-20 15:38